GT News

Daně, účetnictví, právo a nejen to. Všechny klíčové novinky pro váš byznys.

Marie Horňáková | 6. Února 2024

Oprav dům po babičce od nového roku s výhodným úvěrem

Sdílet článek:

Od února bude možné k dotaci na komplexní renovace rodinných domů získat i výhodný úvěr.

Program Oprav dům po babičce je již několik měsíců spuštěn a o dotační podporu je opravdu enormní zájem. Od února bude nově možné k dotaci získat také výhodný úvěr na spolufinancování komplexního zateplení a dalších úsporných opatření. Úvěr budou žadatelům zprostředkovávat finanční instituce s licencí ČNB. Konkrétně to budou stavební spořitelny a banky, které začnou nabízet úvěr na zateplení a další úsporná opatření.

Úvěr bude pokrývat rozdíl mezi způsobilými výdaji a poskytnutou zálohovou dotací. Jeho hlavní výhodou oproti běžným komerčním úvěrům bude dlouhodobá splatnost až 20 let s garantovaným nízkým úrokem. Zároveň nebudete muset ručit nemovitostí.

Pro získání úvěru budete muset splnit podmínku schválení čerpání zálohové dotace v programu Oprav dům po babičce. Prostředky úvěru s garantovaným nízkým úročením půjde použít pouze na realizaci opatření, které byly podpořeny dotací.

Na co bude možné získat úvěr?

  • Komplexní zateplení rodinného domu
  • Další doplňková úsporná opatření – obnovitelné zdroje energie, systémy hospodaření s vodou, zelené střechy či dobíjecí stanice pro elektromobily

Zjistěte více o dotační příležitosti Oprav dům po babičce.

Nevíte, zda je dotační titul vhodný pro váš investiční záměr? Ozvěte se nám. Poradíme vám a pomůžeme s veškerou přípravou projektové žádosti.