GT News

Daně, účetnictví, právo a nejen to. Všechny klíčové novinky pro váš byznys.

Veronika Odrobinová | 17. Února 2022

Pravidelné preventivní testování ve školách a firmách skončí 18. února 2022

Sdílet článek:

Pravidelné testování probíhalo pravidelně od začátku letošního roku s cílem eliminovat výskyt nákazy Covid-19 v pracovních a školních kolektivech. Toto testování skončí ve školách a ve firmách 18. února 2022 na základě rozhodnutí vlády.

Žáci základních škol a denní formy vzdělávání na konzervatořích a středních školách se od 17. ledna 2022 testují jedenkrát týdně. První dva týdny v lednu se děti testovaly dokonce dvakrát týdně. Poslední hromadné testování ve školách proběhlo tedy v pondělí 14. února 2022. Zároveň s ukončením testování na Covid-19 ve školách skončí také povinnost škol informovat hygieniky o nákaze žáka či zaměstnance a o rizikových kontaktech. Rodiče nebudou mít povinnost sdělit škole, že jejich dítě mělo pozitivní PCR test. V případě, že do školy přijde dítě s příznaky nemoci, bude mít škola nadále zákonem danou povinnost oddělit ho od ostatních žáků.

Zaměstnavatelé mají od 17. ledna 2022 povinnost testovat všechny zaměstnance na pracovišti dvakrát týdně. Od 18. února 2022 se i toto povinné testování ve firmách ruší. Pro úplnost lze připomenout, že k 18. únoru 2022 končí i možnost čerpání příspěvků z Preventivního programu úhrady antigenních samotestů u zaměstnavatelů a OSVČ.

V případě dotazů k výše uvedenému jsme vám rádi k dispozici.