GT News

Daně, účetnictví, právo a nejen to. Všechny klíčové novinky pro váš byznys.

Ivan Fučík | 11. Června 2013

Komora daňových poradců oslavila 20 let

Sdílet článek:

Komora daňových poradců slaví 20 let. K tomuto jubileu si nadělila přílohu v Hospodářských novinách, zabývající se daňovým poradenstvím v ČR.

Na této příloze se aktivně podílela i partnerka naší společnosti Edita Ševcovicová, která je zároveň i členkou prezidia KDP.

Mimo jiné se můžete dočíst o tom kdo je daňový poradce, s čím vším se něj můžete obrátit, jak rostou nároky na jeho edukaci, jak je ovlivněna jeho činnost globalizací, co Vám může spolupráce s takovým odborníkem přinést.

Zde přinášíme malou ukázku:

Kdo je daňový poradce?

Expert poskytující poradenství, ten, kdo zastupuje klienty v daňovém řízení, a to nejen z čistě daňového pohledu, ale při schopnosti zohlednit širší ekonomické, právní a účetní souvislosti. Daňoví poradci spolupracují s řadou příbuzných profesí, popř. jsou zároveň účetními, auditory, advokáty, znalci, lektory, učiteli, konzultanty pro tvůrce firemních informačních systémů nebo při jejich implementaci. Jsou to kompetentní osoby, které mají regulovaný vstup do profese, jejíž kvalitní výkon se neobejde bez kontinuálního vzdělávání a sledování nových trendů v oboru, oborech souvisejících na domácím i mezinárodním poli. Služeb daňových poradců je vhodné využít v mnoha situacích, pro ilustraci a vaši představu uvedu několik příkladů.“

Celou přílohu najdete v přiloženém pdf.

Příloha HN KDPCR