GT News

Daně, účetnictví, právo a nejen to. Všechny klíčové novinky pro váš byznys.

| 3. Srpena 2017

Kdo se moc ptá, moc se dozví

Sdílet článek:

Doba dovolených je v plném proudu a slunce si z naší republiky udělalo tropy. Ještě kdybychom tak měli moře! Ale my ho nemáme a to je na té naší zemi krásné. Máme důvod jezdit do zahraničí a obdivovat přírodu, památky a kulturu a potom se můžeme vracet domů, kde jsou naše stromy, naše hrady, naši sousedé, naši kamarádi, naše rodina a naše práce.

Já svoji práci mám fakt ráda, vážím si jí a do práce chodím s radostí. Teda ne že bych poslouchala cizí hovory, to néé! Ale nešlo minulý týden přeslechnout hlasitý hovor party mladíků v metru, kteří se bavili o nástupu do nové práce. Jaká byla jejich profese, netuším, ale jaké chtěli benefity, vím naprosto jasně. Ano, benefity jsou často rozhodujícím faktorem při výběru práce. Jak píše Lucie Berglová ve svém článku Benefity a daně, sahá jejich historie do 2. světové války, kdy byl v USA nedostatek pracovních sil. Doporučuji přečíst od začátku do konce!

Škoda, že jsem u sebe neměla diktafon, to bych vám ten hovor nahrála a vložila na web. Vlastně nevím, smí se to vůbec? Nahrávání je dneska ošemetná věc. Můžete se dostat do problémů, protože tím narušujete osobní svobodu člověka. Staré české přísloví říká, že kdo se moc ptá, moc se dozví. Ale nezeptáte-li se dneska na povolení pořizovat nahrávku, dozvíte se velice rychle, že jste se dopustili trestného činu. V tomto případě doporučuji krásný článek kolegyně Kláry Plevkové pod názvem Pořizování zvukového záznamu při jednání s finančním úřadem.

O tom, že Daňová legislativa prázdniny neřeší, pojednává další část newsletteru od autora Martina Valáška. Ale pokud prázdniny a dovolené řešíte, přeji hodně zážitků a krásné počasí.

No, a já si teď jdu vybrat k svačině voňavé ovoce. Ne, nepřinesla jsem si ho z vlastní zahrádky! To je totiž jeden z nápaditých benefitů mého zaměstnavatele. Dobrou chuť!