GT News

Daně, účetnictví, právo a nejen to. Všechny klíčové novinky pro váš byznys.

| 16. Března 2017

Formulář DPH

Sdílet článek:

Každého plátce DPH zajímá zejména to, kolik bude muset státu na DPH odvést a kolik DPH si bude moci odečíst. Plátci by však měli stejnou péči, s jakou přistupují k vyčíslení své daňové povinnosti, věnovat také kontrole dokladů, které vystavují, nebo které přijali od svých dodavatelů.

Vystavování daňových dokladů se totiž stalo automatizovanou záležitostí. Nicméně i v provozu, kde funguje stejný několikaletý model vystavování dokladů, se může vyskytnout výjimečné plnění, kvůli kterému je potřeba daňový doklad upravit.

Naopak na vstupové straně slouží daňové doklady jako základní důkazní prostředek k prokázání odpočtu DPH. Neúplné daňové doklady sice nemusí samy od sebe vést ke ztrátě nároku na odpočet, mohou však vyvolat u správce daně pochybnosti a zvýšený zájem o dané transakce.

Na našem semináři, který se bude konat 23. března 2017, se dozvíte více o formulářích souvisejících s DPH (se zaměřením na daňové přiznání pro DPH) a o daňových dokladech. Zejména se budeme věnovat pravidlům pro vystavování daňových dokladů, jejich náležitostech, opravách a také zabrousíme trochu do judikatury Evropského soudního dvora.