GT News

Daně, účetnictví, právo a nejen to. Všechny klíčové novinky pro váš byznys.

| 3. Listopadu 2011

BKR International – alternativa k velké čtyřce v oblasti auditorských daňových a poradenských služeb

Sdílet článek:

V globálním světě se i poradenství stává globálním. Mezinárodní korporace realizují mezinárodní transakce a k tomu samozřejmě potřebují i mezinárodní poradce: Na poli mezinárodního poradenství působí celá řada poradenských společností a poradenských skupin. K největším patří bezesporu tzv. velká čtyřka poradenských firem. Ty zná každý. Existují i další mezinárodní poradenské společnosti, asociace nezávislých poradenských společností a sítě poradenských společností. Ty opravdu největší jsou sdružené v organizaci, která se jmenuje EGIAN -  European Group of International Accounting Networks and Associations (www.egian.eu).

Poradenská a auditorská společnost Fučík a partneři již fakticky od svého vzniku tedy 17 let je členem mezinárodní poradenské sítě. Od roku 2009 jsme členem asociace nezávislých poradenských společností BKR International (www.bkr.com; www.bkremae.com).  BKR International patří mezi 10 největších poradenských skupin. Členy BKR tvoří 130 poradenských společností ve více než 300 městech v celém světě. BKR je organizováno v rámci tří regionů, Evropa, Amerika, Asie a Pacifik. V Evropě je BKR International zastoupena velmi silně. Prakticky nejdete partnera BKR téměř v každé zemi. BKR International je asociací poradenských a auditorských společností, tzn. že prakticky všichni členové BKR International poskytují daňové, auditorské a poradenské služby. Většina členů nabízí také účetní služby. K silným stránkám patří mezinárodní daňové poradenství. Členové BKR se pravidelně scházejí na konferencích, seminářích a jiných akcích. Kvalita poskytovaných poradenských služeb závisí na kvalitě poradců, kteří tyto služby poskytují a na jejich znalostech lokálních i globálních. V BKR pracují výborní odborníci a výborní lidé.

Členství v BKR přináší naší společnosti především možnost nabídnout a poskytovat našim klientům služby v mezinárodním měřítku. Klientům můžeme odpovědět na jejich otázky týkající se zahraničních povinností. Členství v BKR nám přináší možnost poskytovat poradenství i zahraničním zákazníkům, kterým poskytuje služby naše partnerská kancelář v zahraničí. Členství v BKR International znamená obrovskou možnost získání nových zkušeností, znalostí, podnětů a nápadů. V neposlední řadě pomáhá BKR interantional k erozi svým členům i společný marketinkem. Ve spolupráci s Financial Times zveřejňuje BKR International index celkového daňového zatížení ve vybraných zemích. Výrazným přínosem BKR je výrazná pomoc při rozvoji společnost ať již rozšiřováním podpory zákazníků nebo rozšiřování portfolia poskytovaných služeb. Stát se členem BKR nebylo úplně jednoduché. Prošli jsme podrobným auditem, jehož cílem bylo zabezpečit a srovnat kvalitu námi poskytovaných služeb se standardy BKR International. Heslem BKR je přiblížit svět ke svým členům a k jejich klientům. Nejbližší akcí, kterou BKR plánuje je Světová konference v Sydney, v říjnu letošního roku.